20/1/14

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για τα ινοαδενώματα και την αυξητική στήθους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΛΕΓΟΜΑΙ Μ…. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕ ΨΗΛΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΩ 4 ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑΤΑ(ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣΤΟ). ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 4 ΜΕΓΕΝΘΥΜΕΝΑ. ΗΔΗ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 5 ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ (2 και 2,3 εκατοστά)ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΜΟΡΦΙΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΙΝΟΔΕΝΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ. ΘΑ ΒΓΑΖΩ ΕΦ’ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΩ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ; ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ (ΑΥΞΗΤΙΚΗ) ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
Στα ερωτήματα της αναγνώστριας οι απαντήσεις θα γνωστοποιηθούν σε όλους, γιατί και συνηθισμένα είναι και αναδεικνύουν τον υπέρμετρο φόβο που έχουν πολλές ( ιδίως νέες) γυναίκες.
1. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο στήθος να μην παρουσιάζεται ένα, αλλά περισσότερα ινοαδενώματα. Στις Ευρωπαίες συνήθως εμφανίζονται μέχρι 5 ινοαδενώματα ( σε κάθε στήθος). Σε άλλες, ασιατικές χώρες, είναι περισσότερα.
2. Αυτό το γεγονός είναι μία από τις αιτίες που δεν αφαιρούμε ένα ινοαδένωμα όταν είναι μικρό, γιατί μπορεί η νέα γυναίκα να εμφανίσει στη συνέχεια και άλλα.
3. Ο αριθμός των ινοαδενωμάτων δεν αποτελεί αιτία αφαίρεσης τους.
4. Όταν κάποιο ινοαδένωμα αυξάνει σε μέγεθος γρήγορα, ξεπερνά τα 2,5 – 3 εκ, αφαιρείται. Το ίδιο μπορεί να γίνει και όταν εμφανίζει πολλές λοβώσεις ή όταν η κυτταρολογική εξέταση συστήσει κάτι τέτοιο. Επίσης, αν η γυναίκα ασχολείται συνεχώς με αυτά και της δημιουργείται ψυχολογικό πρόβλημα.
5. Το μέγεθος των μεγαλυτέρων που αναφέρει η αναγνώστρια δεν είναι πολύ μεγάλο. Αν, όμως, έχει πολύ μικρό στήθος και είναι ορατά ή ψηλαφητά, τότε μπορούν να την ενοχλούν ( και να της προκαλούν και μία δυσφορία για την εντύπωση που προκαλεί π.χ. στον σύντροφο της.
6. Η αυξητική του στήθους έχει ένδειξη όταν οι μαστοί είναι δυσανάλογα μικροί σε σχέση με τον σωματότυπο της γυαίκας. Αυτό δεν είναι ένα οργανικό πρόβλημα και δεν προκαλεί προβλήματα θηλασμού. Το θέμα αφορά την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Αν η  ψυχολογία της είναι πολύ άσχημα επηρεασμένη ( αισθάνεται μειονεκτικά), τότε μπορεί να προχωρήσει άφοβα στην αυξητική. Χρειάζεται, όμως, νηφάλια συζήτηση και ψύχραιμη προσέγγιση του θέματος, τόσο από τη γυναίκα, όσο και από τον ή τους γιατρούς.
7. Οι αισθητικές επεμβάσεις δεν επιβαρύνουν την υγεία, παρά μόνο αν συνοδευτούν από επιπλοκές ( επεμβάσεις είναι και αυτές, άρα σε ένα – μικρό – ποσοστό μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές.
8. Πολύ συχνά νεαρές γυναίκες επηρεάζονται από την μόδα και νομίζουν ότι δεν έχουν ωραία στήθη, κάτι που αντικειμενικά δεν ισχύει. Γι΄αυτό αναφέρθηκε προηγουμένως η ανάγκη ψύχραιμης προσέγγισης του θέματος.

9. Αν πρόκειται να γίνει μία επέμβαση αυξητικής, τότε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο να αφαιρεθούν και τα μεγάλα ινοαδενώματα ( αρκεί να μην προκληθούν έντονα ορατές ουλές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου