27/10/13

Τριχοφυΐα στο στήθος.


Η νεαρή αναγνώστρια Κ.Ν. την περασμένη εβδομάδα έθεσε το εξής ερώτημα: ” Έχω βγάλει τρίχες κοντά στη θηλή; τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να χρησιμοποιήσω Laser;”.
Απάντηση : Δεν είναι ασύνηθες γύρω και κοντά από την περιφέρεια της θηλαίας άλω να αναπτύσσεται τριχοφυΐα, άλλοτε άλλου βαθμού. Επίσης, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος του στήθους.
Οι τρίχες μπορεί να είναι μικρές, λεπτές και πιο ξανθές, αλλά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες, σκληρές και.....
μαύρες.
Αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική. Ο μαστός καλύπτεται από δέρμα και στο δέρμα υπάρχουν θύλακες τριχών, αλλού περισσότεροι, αλλού λιγότεροι και αλλού καθόλου....




Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην εγκυμοσύνη ή σε ορμονικές διαταραχές, μπορεί η τριχοφυΐα στην περιοχή των μαστών να γίνει εντονότερη.
Το τι θα κάνει η κάθε γυναίκα με αυτή την τριχοφυΐα της περιοχής, είναι θέμα προσωπικής επιλογής- αισθητικής. Πολλές γυναίκες δεν αισθάνονται καμία ενόχληση. Άλλες τις θεωρούν αντιαισθητικές και τις απομακρύνουν.
Για την αφαίρεση των τριχών υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι. ΚΑΜΜΙΑ δεν είναι επικίνδυνη να προκαλέσει κάποια  βλάβη στο εσωτερικό του μαστού. Από την αφαίρεση με τσιμπιδάκι ή κερί, μέχρι με τη χρήση laser, όλες οι μέθοδοι είναι αποδεκτές. Κάποιες πονάνε περισσότερο και κάποιες έχουν πιο μακροχρόνια αποτελέσματα. Όλες, όμως, πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή, για να μην ερεθιστεί το δέρμα.

Μια άλλη θέση ανάπτυξης τριχοφυΐας είναι η περιοχή ανάμεσα στα δύο στήθη, η μεσομάστιος αύλακα. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου