14/9/14

Το σουτιέν δεν σχετίζεται με την εμφάνιση του καρκίνου στον μαστό.

Είναι συνηθισμένα ερωτήματα που έχουν οι γυναίκες: "προκαλεί καρκίνο το να φοράς σουτιέν" ή " είναι οι μπανέλες επικίνδυνες"; 
Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει πως αυτά δεν ισχύουν και πως δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση του στηθόδεσμου ή των εξαρτημάτων του με τον καρκίνο του μαστού.
Αυτή την διαπίστωση έρχεται να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention αυτόν το μήνα. 
Οι ερευνητές συνέλεξαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία από 1.044 ασθενείς με καρκίνο του μαστού ηλικίας 55 - 74 ετών και χρησιμοποίησαν ως ομάδα ελέγχου 469 υγιείς γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας.
Αναλύοντας όλους του παράγοντες κινδύνου και τις συνήθειες των γυναικών σ' ό,τι αφορά την χρησιμοποίηση του σουτιέν, προέκυψαν επαρκή στοιχεία που έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποια πτυχή της συνήθειας να φορά η γυναίκα σουτιέν ( που περιελάμβανε και το μέγεθος του, την χρησιμοποίηση σουτιέν με μπανέλα ή από το πότε άρχισε η γυναίκα να το φορά) που να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μαστού στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ( όπου η νόσος είναι πιο συνήθης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου