13/7/17

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού συμβουλεύονται άλλους 2 ή τρεις ανθρώπους για το θέμα τους

Όταν μια γυναίκα μπαίνει στο γραφείο του γιατρού για κάποιο ογκολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δεν είναι συνήθως μόνη της. Αυτή την εμπειρική παρατήρηση όλων όσων ασχολούνται με την ογκολογία έρχεται να επιβεβαιώσει με επιστημονική μεθοδολογία μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε 2.500 γυναίκες που έδειξε πως οι μισές γυναίκες που επισκέπτονται κάποιον γιατρό για πάθηση του μαστού τους έχουν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους που στέκονται πίσω τους, κάθονται δίπλα τους ή τους περιμένουν στο σπίτι για να τις βοηθήσουν.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τις ασθενείς στα ραντεβού τους, είναι μαζί τους στα ιατρεία, κρατάνε σημειώσεις, βρίσκουν πρόσθετες επιλογές και συζητάνε τις διάφορες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές με τις ασθενείς.

Το ό,τι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφθούν γύρω από τις θεραπευτικές επιλογές τους διευκολύνεται από το γεγονός ότι αυτή η πάθηση δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα αντιμετώπισης. Επομένως, ο διαθέσιμος χρόνος των ασθενών για συμβουλές είναι πολύ περισσότερος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου