12/7/17

Περισσότερη σωματική άσκηση για καλύτερες νοητικές δεξιότητες των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Πολλές φορές έχει συζητηθεί η αρνητική επίπτωση που έχει ο καρκίνος του μαστού και οι θεραπείες του στις νοητικές λειτουργίες των ασθενών (π.χ. πολλές ασθενείς αναφέρουν δυσκολίες στην μνήμη ή αδυναμία στην εκτέλεση κάποιων περίπλοκων εργασιών).
Σχετικά με αυτό το θέμα, είχε επίσης επισημανθεί πως η σωματική άσκηση ( δραστηριότητα) βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και πως κάτι τέτοιο προκύπτει και από μία καλυτέρευση των γνωστικών ( νοητικών) λειτουργιών τους.
Αυτή τη διαπίστωση έρχονται να ενισχύσουν τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας η όποια έδειξε ότι όσες ασθενείς γυμναζόντουσαν περισσότερο και πιο έντονα είχαν πολύ καλύτερη ανταπόκριση στην εκτέλεση δύσκολων εργασιών και βελτιωμένη μνήμη.
Αυτό προκύπτει κατά τους ερευνητές ως έμμεσο αποτέλεσμα της απάλυνσης που προκαλεί η σωματική άσκηση σε συμπτώματα της νόσου, όπως είναι π.χ. η κόπωση.
Στον επίλογο της μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό  Breast Cancer Research and Treatment, οι ερευνητές καλούν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν να διερευνούν το θέμα της ευεργετικής δράσης της σωματικής άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου